Τεστ Προσωπικότητας MBTI – Η ιδιοσυγκρασία μας από το πρίσμα της αναλυτικής ψυχολογίας του Carl Jung. Στο σημερινό βίντεο βλέπουμε τα χαρακτηριστικά που μετράει το τεστ προσωπικότητας MBTI.

Σε όσους αρέσει το τεστ προσωπικότητας MBTI και θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους τύπους μπορείτε να γίνετε μέλη της ομάδας που έχω δημιουργήσει στο Facebook: Ελληνική Κοινότητα Τεστ Προσωπικότητας MBTI – https://www.facebook.com/groups/3364604280229452

-Εδώ θα βρεις ένα πολύ ωραίο βιβλίο για εσωστρεφείς σε περίπτωση που πάντα ένιωθες παράξενος και διαφορετικός από τους άλλους λόγω της εσωστρεφούς φύσης σου: http://mikk.ro/CkoT

-Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τους τύπους προσωπικότητας του τεστ MBTI, προτείνω τα παρακάτω βιβλία:
-Please Understand me II: https://amzn.to/3mOUQXs Σ’ αυτό το βιβλίο ο David Keirsey, ψυχολόγος με δεκαετίες εμπειρίας και παρατήρησης, χωρίζει τους 16 τύπους προσωπικότητας σε 4 ταπεραμέντα, που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες. Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, κατάλληλο και για εκείνους που μόλις άρχισαν να ασχολούνται με το τεστ MBTI. Η έρευνα του Keirsey έχει χρησιμοποιηθεί από κυβερνήσεις, σχολεία, εκκλησίες, και πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.
-Gifts Differing: Understanding Personality Type: https://amzn.to/2Hr2EhJ Αυτό το βιβλίο το έχει γράψει η Isabel Briggs-Myers, η οποία μαζί με τη μητέρα της Katharine Briggs δημιούργησαν το τεστ προσωπικότητας MBTI. Παρουσιάζει το πώς εμπνεύστηκαν το τεστ MBTI από τη θεωρία για τους ψυχολογικούς τύπους του Carl Jung με σκοπό να απλοποιήσουν τη θεωρία του και να την χρησιμοποιήσουν με έναν απλό και πρακτικό τρόπο για να μπορέσουν να βοηθήσουν τον κόσμο να κατανοήσει ο ένας τον άλλον καλύτερα κατανοώντας τη διαφορετικότητα του καθενός. Ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο απλές και κατανοητές περιγραφές των 16 τύπων και των ψυχικών λειτουργιών που δίνουν πολύ μεγαλύτερο βάθος στη θεωρία του MBTI.
-True Type: Clarifying Your Personality Type: https://amzn.to/3j9nPmB Το βιβλίο αυτό του Dr. Drenth είναι ίσως το καλύτερο για όσους βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους τύπους και δε μπορούν να βρουν ποιος ακριβώς είναι ο τύπος τους ή ο τύπος ενός προσώπου που τους ενδιαφέρει. Δίνει πολλούς και κατατοπιστικούς τρόπους για να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο τύπος προσωπικότητάς του.
-Blocks of Personality Type: https://amzn.to/2ZZub02 Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στη θεωρία του τεστ MBTI και να μάθουν τη λειτουργία των ψυχικών λειτουργιών (cognitive functions) αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα καλύτερα. Μαθαίνοντας τις ψυχικές λειτουργίες κατανοείς πολύ περισσότερο την πολυπλοκότητα και τη δυναμική φύση της θεωρίας πίσω από τεστ MBTI.
-Nurture vs Nature: Understand Your Child’s Personality Type: https://amzn.to/2RYdG01 Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όσους γονείς θέλουν να καταλάβουν καλύτερα την ιδιοσυγκρασία του παιδιού τους κι έτσι να μπορέσουν να τα μεγαλώσουν με έναν τρόπο ταιριαστό στη φύση του παιδιού τους.
-Neuroscience of Personality: Brain Savvy Insights for All Types of People: https://amzn.to/2S2794w Τέλος, για όσους θέλουν να μάθουν για τα πορίσματα της Νευροεπιστήμης πίσω από το MBTI και το πώς ο εγκέφαλος κάθε τύπου προσωπικότητας διαφέρει από τους άλλους μπορεί να βρει τέτοιες πληροφορίες σε αυτό το βιβλίο. Ακόμη, έχει συγκεκριμένες δραστηριότητες που προτείνονται για κάθε τύπο για να αναπτύξει και να διευρύνει την προσωπικότητά του περισσότερο.

Εδώ θα βρεις το τεστ προσωπικότητας MBTI:
https://www.16personalities.com/el/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82

Εδώ θα βρεις το βίντεο μου για την εξωστρέφεια και την εσωστρέφεια:

Για ατομική συνεδρία Life Coaching δια ζώσης/μέσω skype μπορείς να στείλεις e-mail στο yorgoskordonias@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/YorgosKordoniasLifeCoach/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-6151b81a2/
Instagram: https://www.instagram.com/yorgoskordoniaslifecoach/
Patreon: https://www.patreon.com/yorgoskordoniaslifecoach
Pinterest: https://gr.pinterest.com/yorgoskordonias/
Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/96040107-yorgos-kordonias

Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή ιδέες που θα λειτουργήσουν ως ανατροφοδότηση είναι ευπρόσδεκτες. Στα σχόλια μπορείς να δημοσιεύσεις την άποψή σου για το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

#MBTI #ΤύποιΠροσωπικότητας #Τεστπροσωπικότητας #Τύποιπροσωπικότητας #Lifecoaching #lifecoach #ΓιώργοςΚορδώνιαςLifeCoach #Selfawareness #Selfknowledge #selfimprovement #αυτογνωσία #αυτοβελτίωση #σχέσεις #CarlJung #ΚαρλΓιουνγκ

#Τεστ #Προσωπικότητας #MBTI #ιδιοσυγκρασία #μας #από #το #πρίσμα #της #Αναλυτικής #Ψυχολογίας #του #Carl #Jung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *