Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 στις 18.30

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συνεχίζει τις διαδικτυακές μηνιαίες συναντήσεις με καταξιωμένες προσωπικότητες και παρουσιάζει την σπουδαία Ελληνίδα βυζαντινολόγο, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Η σπουδαία ιστορικός-βυζαντινολόγος, μία ξεχωριστή Ελληνίδα μικρασιάτισσα στην καταγωγή αλλά και μία προσωπικότητα που γνώρισε τη διεθνή επιστημονική και κοινωνική καταξίωση στη Γαλλία αλλά και διεθνώς, συζητά με το δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον Πρόεδρο του ΕΙΠ Νίκο Α. Κούκη και θέτουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θέματα που αφορούν στη διαχρονική πορεία του ελληνισμού, καθώς και τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Κύρια θέματα της συζήτησης θα είναι η ιστορία, ο πολιτισμός και η παιδεία με τη ματιά της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.

Η διαδικτυακή συνάντηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με τη μεγάλη Ελληνίδα σηματοδοτεί και τη συνεργασία δυο πολιτιστικών ιδρυμάτων: το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στο οποίο διατελεί Πρόεδρος του ΔΣ η κ. Αρβελέρ.

Η πνευματική περιουσία της Ελένης Αρβελέρ συνιστά μετάγγιση πείρας και ζωτικότητας, μάθημα ζωής, κυρίως για τους νέους μας, οι οποίοι αναζητούν πρότυπα αγωνιστικότητας, συστηματικού μόχθου και αριστείας.

Στη μηναία διαδικτυακή συζήτηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ μιλά για τη διαχρονικότητα των πανδημιών στην ιστορία της ανθρωπότητας, για το πώς προέκυψε η ονομασία Βυζάντιο για τους ιστορικούς, για το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία. Δίνει επίσης τη δική της τοποθέτηση για το πού βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού συνεχίζει τη μηνιαία σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με θέμα Προσωπικότητες και θα επανέλθει με τη νέα προσωπικότητα για τον Ιανουάριο του 2021

#Προσωπικότητες #στο #Ελληνικό #Ίδρυμα #Πολιτισμού #Ελένη #Γλύκατζη #Αρβελέρ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *